Лажни Нинтендо игра конзоли онлајн

од патрола

Децата секогаш око на најновите конзола на пазарот и на Нинтендо ДС и ДС Лајт е само еден од нив. Таа е расплетат страна на Царинска управа на Велика Британија дека лажни Нинтендо игра конзоли се продаваат на интернет, за половина од стапката на оригиналот цени. Децата кои се на интернет корисниците лесно може да се закачи на понудите и ги купуваат користење на картички на своите родители. Стоките се испорачани и на конзола работи добро за некаде. Но, има еден проблем. Адаптери на власт во овие лажни конзоли Nintendo позираат пожар закана за вашиот дом или дете место. Се вели дека адаптери би можеле да избувне во пламен и во секое време, ставајќи деца со висок ризик.

Избегне купување на нешто што е понуден за неверојатно ниска цена. Осомничен за понудата за измамливост и да донесе одлука само откако ќе се проверат сите детали. Во овој случај, ризикот е поголем од губење на неколку долари â € "на својот живот на вашето дете.

(Виа Scambusters)

Оставете коментар

Назад пост: