Foreclosure спасување измамите: 4 најчестите видови

од страна на патролата

Foreclosure спасување измамите замав во текот на САД, како ништо. Има толку многу извештаи од Foreclosure измамите кои не знаете што агент или професионално да им верувате и кои нема да му верувате. Општо земено, постојат четири основни видови на Охридскиот рамковен договор затварање спасување измамите, а некои од нив се:

1. Фантом Помош: На scammer ви контакти и ви нуди € œgenuineâ € помош. Ветувања се создадени за да ви се ослободат од стресот и ќе се направи да се верува во секој збор на scammer. На scammer ви уверува дека вашиот имот ќе дојде од реализацијата и ќе бара да платат мала надокнада за да започне процесот. Вие сте фактурирани во голема мера за документација и телефонски повици што сте можеле да се направи. На крајот на краиштата, вашата куќа збор за запленување и вашиот scammer е никаде да се најде. Или, пак, тој ја готви некои лага TOA избега од целата епизода.

2. Bait и да се префрлате: На scammer ви мамки со нов заем. Тој ви кажува дека тој може да ви понуди â € œrescueâ € кредит кој може да ве спаси од долгот. Вие го потпише документи не знаејќи дека документите биле, всушност, значеше да се потпише вашиот наслов / дело во куќата на измама уметник. Можете исто така не нудат заем за спасување.

3. Издавање до купува или спасување шема: На измама уметник ќе уверува дека можете да го продаде вашиот имот за него и тој ќе го припиша до вас. Можете да ги продадат, со scammer уверувајќи можете да разговарате со вашиот заемодавец. Вие се ослободуваме размислување дека вашиот проблем е завршена. НЕ. На scammer поправки вашиот изнајмување на високата стапка на толку многу, така што ќе се насилно протерани од куќата за да не плаќаат кирија правилно. На scammer најде друг купувач и ќе крајот не ги загубат својата куќа и пари!

4. стечај шема: На scammer собира такса од вас и ќе поднесе стечај случај во вашето име. Вие се направени да се верува дека ќе се ре-финансиран од заем за да го реши сите ваши финансиски прашања. Дури подоцна, ќе доаѓаат да сфатат дека има стечај поднесе во ваше име и тоа е причината зошто на давателот не ви пријде за запленување. Вие се чувствувате товарот на стечај за долго како што не може да се квалификува за кредити во текот на следните 10 години на сметка на стечаен случај. Друга варијанта е кога ќе успеат да присуствува на состанокот со доверителите и судијата отфрла вашиот стечај петиција и ќе побара од давателот да се продолжи со реализација на залогот.

Во сите овие случаи, измама уметник не побара од вас да го контактирате вашиот заемодавец на сите трошоци. Тој вели дека неговата компанија ќе ги координира со вашиот заемодавец. Можете да најдете легитимна помош за ова во Федералната комисија за трговија (ФТЦ), или да ја провери автентичноста на затварање спасување измама компанија во БББ.

Оставете коментар

Назад пост:

Нареден пост: